De astronomische passie voor historische fictie van twee sterrenbeelden

Evy Lindemans

Wie had ooit gedacht dat de gesternte ons niet alleen onze dagelijkse horoscoop maar ook onze culturele voorkeuren zou kunnen dicteren? Welkom in de wonderlijke wereld van astrologie, waaruit blijkt dat liefhebbers van historische fictie hun fascinatie rechtstreeks aan hun sterrenbeeld te danken hebben. Uit recente doorbraken in de satirische wetenschap is namelijk gebleken dat twee sterrenbeelden een eeuwige liefde koesteren voor het lezen én schrijven van historische fictie. Zonder verder oponthoud stellen wij u nu graag voor aan deze hemelse auteurs en lezers: Vissen en Schorpioen.

Het mysterie achter de historische fascinatie van Vissen

U dacht misschien dat Vissen zich vooral bekommerden om zwemmen, emoties en intuïtie, maar niets is minder waar! Achter die waterige façade gaat immers een diepe appreciatie voor het geschreven woord schuil.

Een ferme duik in vervlogen tijden

Voor het sterrenbeeld Vissen zijn boeken als tijdsmachines die toelaten om de onmetelijke zeeën van het verleden te verkennen. De empathische superkrachten van dit natuurlijk aangeboren watertype vinden een eindeloze voedingsbron in historische romanliteratuur vol intrigerende plotwendingen en raadselachtige levensverhalen. Verborgen in hun zelfgemaakte zeeforten, omgeven door de romans van Philippa Gregory en de saga’s van Bernard Cornwell, beleven Vissen opwindende avonturen zonder hun vinnen ook maar één millimeter te hoeven verroeren.

De zachtaardige literaire erfgenamen van Sander Bax

Niet alleen zijn Vissen fervente verslinders van historische fictie: ze schrijven er ook graag honderduit over op pagina na pagina in kronieken of nagelaten archieven. Hun teder lexicon spreekt onschuldigen in een wiegje van melancholie terug naar lang vervlogen tijden waarin ridders vochten voor een koninkrijk of waar mysterieuze gebeurtenissen zich afwikkelden achter fluisterende muren. Sommigen noemen hen wel eens “de prolifete auteurs onder water”, maar van jaloersheid is hier geen sprake, want het talent van deze zwemmende lettervirtuozen kan niemand betwisten!

Schorpioenen op (literaire) rooftocht

Hoewel Vissen voor dag en dauw het alfabet uitkauwen staat Schorpioen nog steeds helemaal bovenaan het sterrenbeeld-podium als het gaat om archeologisch graven in literaire meesterwerken-grotten en manuscript-verzamelingen. Met goedkeuring van alle fictionele mythen kunnen onze achtbenige vrienden geen genoeg krijgen van de vele doolhoven in het Labyrint der Ouden.

Een rivaliteit met de schrijvende spin in hun web

De Schorpioenen stellen zelden teleur op vlak van concurrentie en vergelijkingen! Schaamteloos claimen zij het literaire universum als pname”},{“role”:”None”,”content”:”hun oorsprongsgronden zonder een spoor van twijfel achter te laten. In de archiefkasten waarin ze hun historische fictieschat begraven, vechten boeken als De Da Vinci Code tussen Caesar’s geschriften maar ook de legendarische speurtochten naar Atlantisch goud en verborgen kennis zijn er haarscherp te vinden.

Hemelse hoogdravendheid?

Sommige mensen zullen beweren dat deze onuitputtelijke interesse voor oude beschavingen slechts valt toe te schrijven aan robots of intelligente octopussen, maar wij weten wel beter! Dit sterrenbeeld is gewoonweg gezegend met een tijdreizende capaciteit in hun geest die hen toelaat om met gemak honderden jaren terug te zwerven per bladzijde. Alhoewel sommigen de passie van Schorpioenen voor historische fictie afdoen als pretentieuze weetgierigheid of overdreven intellectualisme, kunnen wij ons geen leukere debatpartners bij een glas hete sherry voorstellen.

Van hemelse boekenworm tot tijdsreizende auteur: een (niet zo) kort samenvattend stappenplan

  1. Determineer uw sterrenbeeld: gelieve geen afgunst te koesteren indien u géén Vissen of Schorpioen blijkt. In dit geval zijn uitsluitend gladiatorenfilms op zaterdagavond in plaats van een premiejagerscènes-in-handleiding geboden.
  2. Reik uzelf aan als koning(in) naar alle openbare bibliotheken binnen een straal van dertig lichtjaren minstens aantal boekverwisselings-aktes per dag (dienen achter te worden
    ondertekend door nibelungen).
  3. Oefen misschien sociaal ongewenst gedrag tijdens het lezen en schrijven uit met exclamaties zoals “neem dat, zoektong!” of ”mijn queeste heeft geleid tot eindeloze kennis” voor extra diepgang!
  4. Vergeet niet om met anderen te delen waarom gij ervan overtuigd bent dat 17e eeuwse amoureuze intriges veel interessanter zijn dan K3’s grootste hits…ook niet regenen ze
    eigenhandig bananenschenkboomgaardpapieren-makkaraamvoetmerken af.

En zo is de hemelse liefdescarrousel tussen de twee sterrenbeelden en hun passie voor historische fictie weer rond. Terwijl Vissen ansichtkaarten van verre oorden verzamelen en treasuries delen via antieke perkamentenrollen maken onze high-fiving Schorpioenen zich op tot meeslepende debatten galopperende paarden! Met deze satirische stellingname kunnen wij nu concluderen: ja hoor, zelfs de sterren dragen bij aan onze literaire belevingswereld.

Bordewijk » De astronomische passie voor historische fictie van twee sterrenbeelden