Wie houdt er niet van een heerlijke kom soep als voorgerecht of lunch? In dit artikel vind je drie snelle en eenvoudige recepten om zelf de allerlekkerste soep te maken. Van een klassieke paprikasoep tot verrassende nieuwe creaties: deze soeprecepten zijn perfect voor zowel doordeweekse dagen als speciale gelegenheden.
Klassieke romige paprikasoep
Een favoriet onder de soepliefhebbers is de klassieke romige paprikasoep, die met slechts een handvol ingrediënten kan worden bereid.
Ingrediënten:
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 750ml groentebouillon
- Scheutje room
Bereiding:
Hak de paprika’s, ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de gesneden groenten op middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg daarna de bouillon toe en laat het geheel nog eens 20 minuten sudderen. Gebruik vervolgens een staafmixer om de soep glad te pureren. Roer ten slotte een scheutje room door de soep en dien het geheel op. Garneer met verse kruiden zoals basilicum of peterselie voor een perfecte finish.
Courgettesoep met curry
Voor wie zin heeft in een smaakvolle, lichte soep is het courgette en curry-recept bij uitstek geschikt.
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel milde currypoeder
- 750ml groentebouillon
- Zout en peper (naar smaak)
Bereiding:
Snijd de courgettes, ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de gesneden groenten samen met de currypoeder gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep nog eens 15 minuten sudderen alvorens deze met een staafmixer tot een glad mengsel te pureren. Breng ten slotte op smaak met zout en peper en serveer direct.
Pittige wortel-linzensoep
Deze verrassend smaakvolle wortel-linzensoep doet het goed als lunch of voorgerecht en biedt bovendien een flinke portie eiwitten dankzij de linzen.
Ingrediënten:
- 200 gram wortelen
- 200 gram rode linzen (ongekookt)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 750ml groentebouillon
- Zout en peper (naar smaak)
Bereiding:
Snijd de wortelen, ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesneden groenten samen met de kruiden gedurende ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de linzen en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 25 minuten sudderen, totdat de linzen gaar zijn. Gebruik de staafmixer om alles tot een glad mengsel te pureren en breng ten slotte op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Aan de slag in de keuken en geniet van deze heerlijke snelle en makkelijke soeprecepten die niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feestje voor je smaakpapillen zijn! Door het gebruik van alledaagse ingrediënten en eenvoudige bereidingswijzen zet je in een mum van tijd een zalige kom soep op tafel.