De dappere wereld van de onverschrokken tienersterrenbeelden

Evy Lindemans

Ja, beste lezers, het moment is eindelijk aangebroken: we ontdekken de geheimen achter de drie sterrenbeelden die op de middelbare school zonder angst anders durven te zijn. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er niet graag opvallen? In een wereld vol grijze muizen zijn deze astrologische avonturiers een verfrissend baken in de oceaan van middelmatigheid.

Leeuw (23 juli – 22 augustus): King of the Schooljungle

Leeuwen zien hun eigenwaarde en brullen dat ook voor iedereen die luisteren wil. Aangezien ze zichzelf als goddelijk beschouwen, kan niet veel hen stoppen met helemaal zichzelf te zijn – vooral niet tijdens hun tienertijd. Plotwending: misschien wordt dat zelfs hun grootste bondgenoot bij het bevorderen van diversiteit tussen medescholieren!

Hun privé pyrotechniekkast

Als het gaat om vlammenwerpers, dan zijn Leeuwen altijd wel bereid uit te pakken met.Illegaal? Jammer genoeg wel. Siervuurwerk op school verkopen om ervoor te zorgen dat elke ochtend klinkt als oudejaarsavond? Geef maar hier. Wie houdt er immers niet van vrolijke gekleurde vonken en knetters als hij onderweg naar les gaat?

Zaderige stijl

Hoe kan je anders zijn zonder modieuze uitspraken aan je garderobe toe te voegen? Leeuwen maken er een erezaak van om hun status als een fashionista hoog in het vaandel te dragen. Het maakt niet uit hoe afgrijselijk dat vorig seizoen Gucci shirt is, zolang anderen maar weten dat zij het kunnen betalen.

Waterman (21 januari – 18 februari): Anarchisme met een glimlach

Aquarians zijn inderdaad waar de echte rusteloosheid ligt. Geen enkele dokter of therapeut komt ooit achter wat deze vrijheidsstrijders echt drijft: hun buitenaardsesuperbrein zien wij immers niet zitten. Niettemin blijven ze altijd nieuwe manieren zoeken om door barrières heen te breken, zowel sociaal als ter bevordering van het leerproces zelf.

Guerilla-onderwijs

  • "Hey, laten we de hele school overnemen en zelf de klassen afnemen!"
  • "Weet je wat leuk zou zijn? Een bouwproject voor donaties voor onderbenutte scholen."
  • "Laten we experimenteren met rokende ijsbollen op school? Deal!quote; Waarom niet?”

We houden van het enthousiasme, Watermannen. Gewoon… probeer niets ontploft, oké?

Een talent voor vooroordelen

Even hardnekkig als hun dorst naar experimenteren is het verdedigen van de underdog. En dat doen ze goed! Want wie kan er nu beter iemand tegen pestkoppen beschermen dan een waterman waarvan je niet weet welke geheimen hij bewaart? Ze moeten waarschijnlijk eeuwenoude technieken kennen om het zelfvertrouwen weer op te krikken, as we speak.

Schorpioenen (23 oktober – 22 november): Gevaar in stilte

Eén zwaai van hun staart en er zal nooit meer onrecht heersen onder schooltieners! Ja, wij prijzen diegenen die angst inboezemen bij hen die alleen maar iets goeds proberen te bereiken – schoolexcellentie! Toegegeven, zo nu en dan zou wat minder mysterie hen tot normale tieners kunnen maken…

Hun eigen autonome leerplan

  1. Zelfbestaande oorlogservaringen.
  2. Gloeiende tekentafelproductie: komen jouw romantische avonturen ooit aan het licht?
  3. Magische stenencollecties opstellen – het krachtigste bindmiddel tussen mensen.

Laten we Schorpioenen bedanken voor hun openbaring aan iedereen tijdens hun toekomstige TED Talk: hoe durf je anders zijn zonder angst om afgewezen te worden op de middelbare school?

De kunst van het zeggen zonder te spreken

Een Schorpioen hoeft maar een wenkbrauw in kwestie op te tillen en iedereen weet wat hij bedoelt. Zolang deze godzijdank bestendigd wordt met goede intenties, moet men toegeven dat hun schelmsheid mensen ertoe aanzet om gewoon even na te denken: waarom angst vinden voor anders durven zijn als je kunt lachen om vergeten waarden die niets dan willekeurige controlepatronen aanstellen?

Kortom, wees rebels, wees eigenzinnig en laat je sterrenbeeld-krachten het pad banen naar een getolereerde wereld!

Bordewijk » De dappere wereld van de onverschrokken tienersterrenbeelden