De sterren spreken: 4 sterrenbeelden die zich niet aan jouw typische liefdesverhaal houden

Evy Lindemans

4 sterrenbeelden die zich niet aan jouw typische liefdesverhaal houden

In de wereld van astrologie en sterrenbeelden, zijn er sommige tekens die gewoon dol zijn op het doorbreken van conventies. Echt waar!

Vergeet het eeuwenoude verhaaltje waarin de prinses in nood op haar eenhoorn wacht voor de ridder op het witte paard om haar te redden; die is al té mainstream voor de volgende sterrenbeelden! Vasthouden aan tradities is niet hun stijl, aangezien ze koppig en innovatief zijn. Ze zullen altijd proberen de natuurlijke orde der dingen uit te dagen, ook als het gaat om liefdesverhalen. Laten we eens kijken naar vier bewoners van de dierenriem die onconventionele en verrassende liefdesverhalen creëren.

1. Waterman: De geniale minnaar met een hart van piepschuim

Een fleurig boeket rozen ontvangen na een veel te dure date met champagne en nachtelijke strandwandelingen? Dat zal je niet snel zien bij onze eerste kanshebber – de Waterman. Als je zoekt naar iemand die buiten de mainstream staat en traditionele normen voor romantiek en passie uitdaagt, dan moet je stoppen met scrollen want hier heb je ‘m gevonden! De Waterman haat het idee om zich vast te klampen aan iets – inclusief mensen. Ze zijn meesters in het bedenken van manieren om hun potentieel kleverige partners op afstand te houden.

Wat te verwachten met een Waterman

 • Intelligent, gevat en vol accessen en ideeën
 • Een cadeau als een goudvis in een bolhoed remplaçant de cliché bos bloemen
 • Aandacht die soms verdeeld wordt tussen jou, zijn iPod, kladblok of kat in een poloshirtje
 • Osnogbare liefde voor technologie

2. Ram: De onverschrokken ridder die niet weet wanneer hij moet stoppen

Hopend op een sprookjesromance waarin je prins of prinses geduldig met zelfbeheersing en gezond verstand zal handelen? Dat is iets waar onze tweede sterrenbeeldenkandidaat – de vastberaden Ram – weinig oor naar heeft. Waarom zou jij je neervleien bij het voorspelbare huisje-boompje-beestje (inclusief hond en auto) scenario? Doe de deur open naar de wereld van adrenaline rushes, vlot-achtervolgingen middels ananasboten en verhitte meningsverschillen over wie de tandpasta alweer zonder dop liet…

Wat te verwachten met een Ram

 1. Hun binnengevoerde levenskwaliteit waar elke nieuwe ervaring zich aan vastklampt
 2. Gekte, avontuur, en – héél misschien –kleine verwondingen
 3. Als een glasrode wijn niet sexy genoeg is, probeer dan bungee jumpen met touw in fancy feestknopen gewikkeld

3. Boogschutter: De eeuwige dromer die zichzelf nooit echt zal vinden

Het zou voor iemand misschien fijn zijn om gedachtes van yogales naar Frans schilderen in Tahiti te laten dwalen, natuurlijk. Maar realiteitszin? Nee bedankt! Boogschutter heeft betere dingen om te denken. Dus, wordt er gesnakt naar een partner die stevig met beide benen op de grond blijft staan? Zoek snel verder want Boogschutters leven hun bestaan in La-La- Land! Maar is het niet juist oudbakken om samen een huis en lief bunzig hondje te willen delen? Vraag je vooral eens af wat je in een luchtballon doet met poëzieboeken, katten, strijkkwartetten en discoballen…

Wat te verwachten met een Boogschutter

 • een ideeënkanon als wandelende spreekwoordelijke scheurkalender door romantische invalhoeken
 • Een totale afkeuring voor alles wat banaal, werelds of zinvol is
 • Liefdesverhalen eindigen meestal op festivals in Mongolië…omdat…oeh, interessant tent-design!
 • Mooie filosofische uitwisselingen over waarom niet een eigen taal verzinnen tussen jezelf en partner

4. Vissen: De meesters van hun onderzeese luchtkasteel

Een gewoon leven leiden met alles op orde? Geen fijn dons om je in te nestelen maar droevig bordkarton verhaal! Iemand die werkelijk gepassioneerd is over het ontdekken en observeren van hun hele omgeving – zowel echtelijk, als virtueel, fantasievol en vederlicht – zou nooit bij zo’n saai leven passen… Daarom kan de Vissen nooit genoeg krijgen van hun magische toevluchtsoorden die zij keer op keer weer betreden!

Wat te verwachten met een Vissen

 1. Liefde wordt misschien een tikje gecompliceerder door hun constante voyage naar alternatieve werelden…
 2. Van filmscenario’s tot ambrosia proeflokalen: ieder moment kan worden getransformeerd tot iets héél anders
 3. Een fietstripje naar de supermarkt samen kan plotsklaps veranderen in een expeditie naar Atlantis

In plaats van het traditionele ‘ze leefden nog lang en gelukkig,’ kruipen deze sterrenbeelden veel liever in verhaallijnen bezaaid met onconventionele uitdagingen – thuis of buiten de liefdesrelatie. Of we nu direct water sturen naar de maan met hen – wie had gedacht dat jij deze knotsrollers in de dierenriem zomaar tegen het lijf zou lopen?!

Bordewijk » De sterren spreken: 4 sterrenbeelden die zich niet aan jouw typische liefdesverhaal houden