We hebben allemaal wel eens die dagen waarop we snel en gemakkelijk een maaltijd op tafel willen zetten zonder daarvoor uren in de keuken te staan. Gelukkig hoeft het bereiden van een smaakvolle bami niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn.
In dit artikel delen wij de drie lekkerste snelle en makkelijke bami recepten die je gegarandeerd zullen doen watertanden!
1. Mix van klassieke bami goreng en eigen twist
Houd je van de klassieke bami goreng maar wil je graag jouw unieke draai aan dit gerecht geven? Probeer dan dit recept met een mix van traditionele ingrediënten en een paar verrassende toevoegingen.
Benodigdheden:
- 200 gram mie (bij voorkeur eiermie)
- 100 gram gesneden kip of varkensvlees
- 100 gram garnalen
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram wokgroente (bijvoorbeeld: tauge, paprika, courgette)
- 1 ei
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel trassi (optioneel)
- Zonnebloemolie of wokolie om te bakken
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
- Verhit olie in een grote pan, voeg ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens kip of varkensvlees toe en bak dit gaar.
- Voeg garnalen toe en bak kort mee tot ze roze kleuren. Schep alles uit de pan en zet het even opzij.
- Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje en verhit nieuwe olie. Voeg de wokgroente toe en bak deze kort al omscheppend op hoog vuur.
- Maak een
kuiltje in het midden van de groenten, breek hierin het ei en roer het snel door. Blijf roeren tot het ei gestold is. - Schep nu het vlees-garnalenmengsel terug in de pan. Voeg sojasaus, oestersaus, ketjap manis, koriander en eventueel trassi toe en meng goed.
- Doe als laatste de gekookte mie erbij en schep goed om, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct. Eet smakelijk!
2. Bami zonder pakjes en zakjes
Zin in een gezondere versie van bami? Probeer dan eens dit recept zonder gebruik te maken van kant-en-klare mixen uit pakjes of zakjes.
Benodigdheden:
- 200 gram mie (bij voorkeur eiermie)
- 100 gram gesneden kip of varkensvlees
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram wokgroente (bijvoorbeeld: tauge, paprika, courgette)
- 1 ei
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel trassi (optioneel)
- Zonnebloemolie of wokolie om te bakken
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
- Verhit olie in een grote pan, voeg ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens kip of varkensvlees toe en bak dit gaar.
- Voeg de wokgroente toe en bak deze kort al omscheppend op hoog vuur.
- Maak een kuiltje in het midden van de groenten, breek hierin het ei en roer het snel door. Blijf roeren tot het ei gestold is.
- Voeg sojasaus, ketjap manis, koriander en eventueel trassi toe en meng goed.
- Doe als laatste de gekookte mie erbij en schep goed om, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct. Eet smakelijk!
3. Vegetarische bami goreng
Verras jezelf of je gasten met deze vegetarische versie van bami goreng die net zo smaakvol is als de traditionele recepten met vlees.
Benodigdheden:
- 200 gram mie (bij voorkeur eiermie)
- 1 pak tempeh of tofu, in blokjes gesneden
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram wokgroente (bijvoorbeeld: tauge, paprika, courgette)
- 1 ei
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel trassi (optioneel)
- Zonnebloemolie of wokolie om te bakken
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
- Verhit olie in een grote pan, voeg ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens tempeh of tofu toe en bak dit rondom bruin.
- Voeg de wokgroente toe en bak deze kort al omscheppend op hoog vuur.
- Maak een kuiltje in het midden van de groenten, breek hierin het ei en roer het snel door. Blijf roeren tot het ei gestold is.
- Voeg sojasaus, ketjap manis, koriander en eventueel trassi toe en meng goed.
- Doe als laatste de gekookte mie erbij en schep goed om, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct. Eet smakelijk!
Met deze drie recepten heb je altijd een heerlijke bami binnen handbereik. Waar wacht je nog op? Haal de ingrediënten in huis en geniet vanavond nog van jouw zelfgemaakte, snelle en makkelijke bami!