Geef je feestje smaak met deze top 3 snelle en makkelijke poke bowl recepten

Evy Lindemans

Poke bowls zijn de nieuwste foodtrend vanuit Hawaii en hebben in een mum van tijd de harten van veel liefhebbers veroverd. Deze gezonde, kleurrijke en super lekkere maaltijd is ideaal voor de drukbezette mens die geen tijd heeft om lang in de keuken te staan en toch iets verantwoords wil eten. In dit artikel deel ik de drie beste snelle en makkelijke poke bowl recepten zodat jij zelf ook heerlijke varianten op tafel kunt toveren!

Zalm poke bowl met avocado en komkommer

Dit populaire recept bereid je binnen no-time en bevat alle juiste ingrediënten voor een hemels feestje in jouw mond. De combinatie van de zachte, rijke zalm met romige avocado en frisse komkommer zorgt voor harmonie in de poke bowl.

Ingrediënten

  • 200 gr verse zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 150 gr sushirijst, gekookt en afgekoeld
  • 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
  • ½ komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 50 gr edamame boontjes (optioneel)
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl gembersiroop (optioneel)
  • 1 el rijstazijn
  • Zeezout, naar smaak

Bereidingswijze

Meng de zalmfilet met de sojasaus, sesamolie en gembersiroop. Laat dit even marineren terwijl je de overige ingrediënten voorbereidt. Verdeel vervolgens de gekookte sushirijst over twee kommen of borden. Leg daarop de in blokjes gesneden avocado, de dunne plakjes komkommer, edamame boontjes (indien gewenst) en tot slot de gemarineerde zalm. Voeg naar smaak zeezout toe.

Tonijn poke bowl met mango en sesam

In dit gerecht is tonijn gebruikt als hoofdrolspeler, wat een verfrissende touch aan de traditionele poke bowl geeft. De combinatie van frisse, zoete mango en geroosterde sesamzaadjes maakt dit recept onweerstaanbaar.

Ingrediënten

  • 200 gr verse tonijnfilet, in blokjes gesneden
  • 150 gr sushirijst, gekookt en afgekoeld
  • ½ mango, in blokjes gesneden
  • ½ bosje lente-ui, fijngehakt
  • 1 el zwarte en/of witte sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl honing
  • 1 el rijstazijn
  • Zeezout, naar smaak

Bereidingswijze

Meng de tonijnfilet met de sojasaus, sesamolie en honing. Laat dit even marineren terwijl je de overige ingrediënten voorbereidt. Verdeel vervolgens de gekookte sushirijst over twee kommen of borden. Leg daarop de in blokjes gesneden mango, fijngehakte lente-ui, geroosterde sesamzaadjes en tot slot de gemarineerde tonijn. Voeg naar smaak zeezout toe.

Vega poke bowl met tofu en pittige mayo

Voor de liefhebbers van een vegetarische variant is deze vega poke bowl een uitkomst. Met krokant gebakken tofu en een heerlijke pittige mayonaise, verras je iedereen op het feestje zonder concessies te doen op smaak en textuur.

Ingrediënten

  • 200 gr stevige tofu, in blokjes gesneden
  • 150 gr sushirijst, gekookt en afgekoeld
  • 1 zoete puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
  • ½ bosje radijsjes, in plakjes gesneden
  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sriracha (pittige chilisaus)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • Zeezout en zwarte peper, naar smaak

Bereidingswijze

Bak de tofublokjes in een koekenpan met wat olie tot ze rondom krokant zijn. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha chilisaus. Verdeel de gekookte sushirijst over twee kommen of borden. Leg daarop de gebakken tofu, in reepjes gesneden zoete puntpaprika en plakjes radijs. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en drizzle de pittige mayonaise eroverheen.

Met deze drie verrukkelijke recepten zet je binnen no time de meest indrukwekkende poke bowls op tafel. Kies je favoriet, maak hem voor je volgende feestje of verwen jezelf tijdens de lunch. Eet smakelijk!

Bordewijk » Geef je feestje smaak met deze top 3 snelle en makkelijke poke bowl recepten