Moeders met sterrenbeeldpower: 3 astrologische talenten voor zelfstandigheid

Evy Lindemans

In een universum vol aanmoediging en validatie van je moederschap zijn sommige sterrenbeelden experts in het inspireren van hun alleenstaande moeders om zelfstandig te zijn. Vergeet Marie Kondo, Oprah Winfrey of je plaatselijke life coach – de hemelse krachten staan aan jouw kant! Hieronder onthullen we drie sterrenbeelden die de stralen van onafhankelijkheid laten schijnen op hun fantastische mama’s.

I. De leeuwachtige duwtjes van Ram-moeders

Geboren onderde dynamische vuurteken-Ram hebben deze moeders genoeg levensenergie om hun kinderen én zichzelf te wapenen tegen alles wat hen pad komt. Maar welke eigenschappen maken Ram-moeders precies zo’n motivatiebommetjes voor hun eigen zelfstandigheid?

a) Initiatiefrijk en ondernemend

Omarm je innerlijke ondernemer! Wanneer Ram-mama’s een uitdaging zien, rennen ze er regelrecht op af als een stier in een porseleinwinkel. Deze actiegerichte krachtvrouwen zien problemen meestal niet eens als obstakels maar eerder als uitbundige trampolinespringers die hen van hoogtepunt naar hoogtepunt katapulteren. Zowel figuurlijk als letterlijk, natuurlijk – te denken valt aan het uitoefenen van verschillende beroepen tegelijkertijd of andere circusprestaties.

b) Zelfvertrouwen, gehuld in een mantel van glitters

Blijkbaar kleedt Ram-moeder zich voor niemand anders dan zichzelf. Ze straalt zó veel zelfverzekerdheid uit dat de sterren er spontaan van opzij stappen om plaats te maken – omdat zij meer schitteren doet. En deze gloed projecteert ze bij voorkeur ook op haar kinderen:

  • Opstaan óp de ontbijttafel om hun talenten met passie toe te juichen;
  • Een zelfgeregisseerde yoga masterclass geven aan de keukentafel terwijl ze drie bordjes tegelijk draaiend houdt;
  • Met succes hun nieuwste project lanceren terwijl ze in hun hakken weglopen uit het ingewikkeldste conflict met de ex én tussen de regels door iedereen hartstochtelijk aansporen tot applaudisseren.

II. De stralende show van Schorpioen-moeders

Als we wat dieper duiken (get it?) vinden we moeders die onder het waterige Schorpioenteken geboren zijn, broeierig warm achter de stijfgesloten gordijnen van mysterie. Deze gedreven dames zijn niet bepaald de open boeken zoals eerdergenoemde Ram-meisjes, maar dat weerhoudt hen er niet van hun kinderen ervan te overtuigen dat er geen enkele reden is om aan ze te twijfelen – zelfs als de ogenschijnlijke tegenstrijdigheid zo dik ligt als Santuario Madonna della Corona opgesmeerd met room.

a) De kunst van ondergronds tijgeren

Schorpioen-moeders zijn masterminds van strategieën. Geen berg is hen te hoog, geen oceaan te diep, geen IKEA-handleiding te ingewikkeld. Al snel trekken ze een plan uit de kast waar je u tegen zegt en weet je: die klus gaat geklaard worden voor het lieve levenslied (van, pak ‘m beet, Ram-esra of soortgelijke suchtartiesten).

b) Heldinnen die zich door emoties heen slaan

Emotionaliteit niet schuwen? Check. Met finesse van gevoelens omgaan én ze laten spreken alsof er ruwe olie uit de grond spuit? Check. Ja, Schorpioen-moeders weten hoe ze de onnaspeurbare achtbaanrit van levenstempo’s moeten temmen zodat ze hun kinderen zonder afgeleid te raken mee kunnen leerstromen met de golven naar hun eigen eiland van emotionele intelligentie.

III. De speelse kracht van Waterman-moeders

Geboren onder het luchtige sterrenbeeld Waterman, krijgen deze alternatief denkende moeders het voor elkaar gebaande paden achter zich te laten en een nieuwe weg in te slaan. Ze zijn inventief, vindingrijk en vinden het niet erg om tegendraads te lopen als dat betekent dat ze hun doelen kunnen bereiken, zoals een zelfgemaakte parachute-hopscotch over de buurtcamp-site vanaf grote hoogte.

a) Luchtigheid houdt de schildpad op koers

Tegenstellingen trekken elkaar aan, nietwaar? Waterman-deernes bouwen cascadefails van onnavolgbare, maar geniale trucs – vaak met een simpele one-liner die zich voordoet als reddingssloep. Zo.cs laten ze, ondanks of juist dankzij technologiën als handige apps op anderhalvemetermuchen toch zien dat stenen gooien de beste manier is om rotspartijen al zingend – liefst in satirische modus – een coupe musique no décolletée toe te werpen.

b) De drums roffelen voor uniek zijn

Waterman-moeders zijn dol op applaus, maar nog belangrijker, ze willen graag dat hun kinderen de moed hebben om telkens weer hun handen af te likken. Niet omdat dit hun eigen drang naar aandacht bevredigt, maar uit pure waardering voor hun wondertjes. In één les uit deze ode-ronde:
Al sta je middenin het sterrentheater: ga vooral schitteren!

Bordewijk » Moeders met sterrenbeeldpower: 3 astrologische talenten voor zelfstandigheid