Sterrenbeelden en de kunst van oprechte gesprekken

Evy Lindemans

De wereld zit vol met mensen die kunnen praten. Maar slechts een select groepje individuen zijn in staat om het vertrouwen te winnen van hun gesprekspartners, zonder terug te vallen op kleine leugentjes of manipulatie. Dit zijn de mensen die je kunt beschouwen als echte meesters in communicatie, zij die oprecht luisteren en verdieping brengen aan conversaties met hun doordachte inzichten. Het is geen toeval dat sommige sterrenbeelden hier beter in zijn dan anderen. Hieronder vind je een satirisch overzicht van de vier astrologische tekens die uitblinken in het voeren van oprechte gesprekken.

Bont gezelschap aan tafel: waterman, vissen, stier en weegschaal

Het allereerste wat je moet weten, is natuurlijk welke tekens er zo’n unieke gave hebben voor eerlijke communicatie. Laten we dit elitegroepje bij elkaar zetten en eens zien hoe geweldig ze elkaar aanvullen:

  • Waterman: Origineel, excentriek, onafhankelijk, intellectueel, progressief en visionair.
  • Vissen: Gevoelig, intuïtief, empathisch, romantisch en dromerig.
  • Stier: Betrouwbaar, geduldig, praktisch ingesteld en geniet van comfort en luxe.
  • Weegschaal: Diplomatiek, evenwichtig, harmonieus en houdt van schoonheid.

Zet deze vier sterrenbeelden samen aan tafel, en de intelligente, diepzinnige gesprekken vloeien rijkelijk. Als een goede wijn schenkerij in een eersteklas restaurant… maar dan zonder de kater achteraf.

Waterman: denkers die graag praten

Een waterman is niet snel tevreden met de gebruikelijke onderwerpen die mensen aandragen tijdens sociale situaties zoals feestjes of familiebijeenkomsten. Nee, ze willen het hebben over de Grote Vragen des Levens! Over politiek, wetenschap, filosofie – alles wat normale mensen arrogantie of “verwaand geleuter” vinden.

Open en onafhankelijk… En toch écht geïnteresseerd

Je zult echter snel merken dat watermannen hun eigen mening willen delen, maar zeker ook bereid zijn om naar die van anderen te luisteren. In plaats van eindeloze monologen, streven zij juist naar dialogen waarin ieders visie tot zijn recht komt.

Vissen: empathische meesters in het luisteren

Waar watermannen soms moeite hebben om hun vizier naar beneden te richten op de alledaagse beslommeringen van gewone stervelingen, zijn vissen experts in het oppikken van signalen die wijzen op het diepste verlangen van ieder mens: gehoord worden.

Het geheim schuilt in intuïtie

Vissen weten niet alleen feilloos de juiste snaar te raken, ze weten ook wanneer het tijd is om net even een stapje terug te doen en anderen aan het woord te laten. Hun empathie zorgt ervoor dat een gesprek met een vis altijd oprecht en integer is.

Stier: solide ankerpunten in roerige tijden

Wat heb je nodig voor stabiele relaties? Volgens astrologen kunnen stieren je daar alles over vertellen. Dit aardse sterrenbeeld zorgt namelijk voor stevige bodem onder elk gesprek – of het nu gaat om liefdesperikelen of politieke dilemma’s.

Rust, reinheid en regelmaat

In tijden waarin communicatie via instant messaging en sociale media oppervlakkiger wordt, kan een goed oud gesprek met een stier wonderen verrichten. Hier vind je geen vluchtige praatjesmakers maar betrouwbare gesprekspartners die met beide benen op de grond (of liever gezegd: in het weiland) staan.

Weegschaal: conflictoplossers pur sang

Waar een stier vooral zoekt naar stabiliteit, zet een weegschaal zich in om harmonie en evenwicht te creëren. Een beroepsprater zal dit sterrenbeeld misschien niet al te graag uitnodigen voor zijn dinertje, maar liefhebbers van een kalm en verstandig gesprek zullen zeker hun hart ophalen.

Diplomatieke taal(vaardigheid)

Cadeautjes geven, elegantie uitstralen en met de juiste woorden verbinden: dat is waar weegschalen zich dagelijks mee bezighouden. Een gezonde dosis diplomatie zal in het leven van dit sterrenbeeld dan ook niet ontbreken.

Converseren als kunst

Als je op zoek bent naar oppervlakte tafelpraat, doe geen moeite om contact te maken met watermannen, vissen, stieren of weegschalen, zij hechten er belang aan diepgang vinden bij elk gesprek voor ze hun volledige kaarten laten zien. Voor degenen onder ons die wel bestand zijn tegen emotionele uitspattingen en pittige politieke debatten, is dit meesterlijke converseer kwartet een genot

Bordewijk » Sterrenbeelden en de kunst van oprechte gesprekken