WhatsApp : De verborgen betekenis achter de gele hart-emoji en hoe deze correct te gebruiken

Evy Lindemans

WhatsApp : De verborgen betekenis achter de gele hart-emoji en hoe deze correct te gebruiken

In een wereld waar communicatie via tekstberichten steeds de overhand neemt, wordt het gebruik van emoji’s onmisbaar. Een uitdrukking of gevoel is vaak moeilijk in woorden te vangen, maar een goed geplaatste emoji kan je boodschap perfect aanvullen of verduidelijken. Eรฉn van die interessante emoji’s is de gele hart-emoji (๐Ÿ’›). Hoewel veel mensen weten dat elk kleur van hartje een eigen betekenis heeft, is de betekenis van het gele hart bij velen onbekend. In dit artikel duiken we daarom dieper in op de betekenis en het gebruik van de gele hart-emoji.

De oorsprong en betekenis van de gele hart-emoji

Het gele hart bevindt zich binnen de lijst van hartjes die beschikbaar zijn als emoji. Deze omvatten:

 • โค๏ธ – Rood hart: uitdrukking van liefde, romantiek en passie
 • ๐Ÿงก – Oranje hart: vriendschap, sympathie en warmte
 • ๐Ÿ’› – Geel hart: waarover dit artikel gaat!
 • ๐Ÿ’š – Groen hart: jaloezie, groei of milieu-betrokkenheid
 • ๐Ÿ’™ – Blauw hart: loyaliteit, stabiliteit en rust
 • ๐Ÿ’œ – Paars hart: mystiek, spiritualiteit en creativiteit
 • ๐Ÿ–ค – Zwart hart: rouw, verdriet of een donkere kant
 • ๐Ÿ’” – Gebroken hart: liefdesverdriet, pijn of teleurstelling

Het gele hart is รฉรฉn van de minder bekende of begrepen emoji’s, maar toch zit er een duidelijke betekenis achter. De gele kleur staat in de wereld van emoticons voor geluk, vriendschap en blijdschap. Het gebruik ervan wordt dan ook vaak gezien als een uiting van positieve gevoelens en energie naar de andere persoon toe.

WhatsApp : De verborgen betekenis achter de gele hart-emoji en hoe deze correct te gebruiken
De verborgen betekenis achter de gele hart-emoji en hoe deze correct te gebruiken, betekenis, emoji, overzicht

Wanneer is het geschikt om de gele hart-emoji te gebruiken?

In alledaagse situaties

Een gele hart-emoji kan gebruikt worden in dagelijkse communicatie met vrienden en familie, wanneer je hen wil bedanken, feliciteren of gewoonweg iets leuks wilt vertellen. Als je bijvoorbeeld iemand hebt geholpen en diegene stuurt je een bedankje, kun je reageren met het gele hartje om aan te geven dat je blij bent dat je kon helpen. Op deze manier laat je zien dat je graag tijd en moeite steekt in je relaties met anderen.

Bij speciale gelegenheden

Daarnaast kan de gele hart-emoji goed gebruikt worden bij diverse festiviteiten of speciale dagen. Denk hierbij aan verjaardagen, feestdagen of diploma-uitreikingen. Als iemand bijvoorbeeld geslaagd is voor zijn eindexamen, kun je een berichtje sturen met enkele ๐Ÿ’›’s, om de ontvanger blijdschap en positieve energie toe te wensen.

In uitdagende situaties

Bovendien kan het gele hart ook van pas komen in moeilijkere tijden. Het kan helpen om troost en steun uit te drukken naar iemand die het nodig heeft. Als iemand bijvoorbeeld ziek is of door een lastige periode gaat, kun je begeleidende woorden van steun of troost sturen voorzien van een gele hart-emoji. Zo’n klein gebaar kan vaak net de persoonlijke touch geven die iemand nodig heeft om zich begrepen en gesteund te voelen.

Wat niet te doen met de gele hart-emoji

Ook al benadrukt deze emoji vriendschap en blijdschap, er zijn situaties waarin het gebruik ervan minder geschikt is. Houd rekening met de volgende situaties:

 • Romantische relaties: In tekstberichten tussen geliefden kunnen hartjes een belangrijke rol spelen. Echter, omdat de betekenis van het gele hart voornamelijk vriendschappelijke connotaties heeft, wordt het afgeraden om deze te gebruiken in romantische conversaties.
 • Formele communicatie: Als je communiceert met collega’s, leidinggevenden of andere zakelijke contactpersonen is het gebruik van emoji’s zoals het gele hart niet gepast. Uiteraard kunnen er uitzonderingen zijn, afhankelijk van de situatie en de relatie met de desbetreffende persoon.
 • In boosheid: Hoewel dit misschien voor zich spreekt, is het belangrijk om te vermelden dat een gele hart-emoji compleet ongepast is in situaties waarin je boos, gefrustreerd of teleurgesteld bent. In zo’n geval zou het verzenden van deze emoji alleen maar tot verwarring kunnen leiden bij de ontvanger.

Kortom, de gele hart-emoji is een uitdrukking van vriendschap, blijdschap en positieve gevoelens. Het kan gebruikt worden om waardering te tonen, bij speciale gelegenheden of collectieve momenten van geluk, of anderen een steuntje in de rug te geven. Zolang je rekening houdt met de context en het gepaste gebruik van deze emoji, zal het een mooie toevoeging zijn aan je digitale communicatie!

Bordewijk ยป WhatsApp : De verborgen betekenis achter de gele hart-emoji en hoe deze correct te gebruiken