WhatsApp-tip: Privégesprekken succesvol verbergen voor je partner

Evy Lindemans

WhatsApp-tip: Privégesprekken succesvol verbergen voor je partner

Hoe vaak hebben we het probleem van partners die in onze telefoon snuffelen met een gevoel van achterdocht en onzekerheid? Zelfs als je niets te verbergen hebt, kan dit idee behoorlijk storend zijn. Gelukkig maakt WhatsApp het nu eenvoudiger om privégesprekken te verbergen voor nieuwsgierige blikken. In dit artikel laten we je zien hoe je jouw gesprekken kunt beschermen en voorgoed afscheid kunt nemen van discussies over privacy.

Oude gespreksarchieven opslaan

Een eerste stap die je kunt nemen is het archiveren van oude gesprekken. Archivering is een handige manier om belangrijke gesprekken op te slaan zonder ze te verwijderen. Hierdoor krijg je snel toegang tot alle verzamelde informatie terwijl je tegelijkertijd ruimte bespaart. In de volgende stappen leggen we uit hoe je een gesprek archiveert:

 1. Open WhatsApp op je smartphone;
 2. Veeg over het gesprek dat je wilt archiveren;
 3. Selecteer het pictogram “Archiveren”.

Vervolgens wordt het geselecteerde gesprek uit de hoofdlijst verwijderd en naar het gearchiveerde gesprekkenoverzicht verplaatst. Het goede nieuws is dat je gesprekken altijd kunt terugvinden door in de persoonlijke berichtenlijst te zoeken of door het gearchiveerde chat-overzicht te raadplegen.

Hoe toegang krijgen tot het gearchiveerde chat-overzicht?

Het is vrij eenvoudig om toegang te krijgen tot het overzicht van gearchiveerde gesprekken. Volg deze stappen:

 1. Open WhatsApp;
 2. Scroll naar beneden in de hoofdberichtenlijst;
 3. Selecteer “Gearchiveerde chats”.

Nu heb je toegang tot alle gearchiveerde gesprekken, die op elk moment kunnen worden hersteld.

Appslicaties voor vergrendeling per app gebruiken

Een andere manier om je privacy te waarborgen en nieuwsgierige blikken bij je chats weg te houden, is door een applicatievergrendeling te installeren. Zoals de naam al doet vermoeden, laat deze functie je toe om bepaalde apps te blokkeren met behulp van een wachtwoord of vingerafdruk. Dit betekent dat niemand zonder jouw toestemming toegang heeft tot je WhatsApp-account.

Er zijn verschillende applicaties beschikbaar om dit te bereiken, zoals AppLock, Norton App Lock en IObit Applock. Zorg ervoor dat je een betrouwbare app selecteert die je privacy niet op een andere manier schendt.

WhatsApp-tip: Privégesprekken succesvol verbergen voor je partner
WhatsApp-tip: Privégesprekken succesvol verbergen voor je partner

Berichtmeldingen uitschakelen

Hoewel het archiveren van gesprekken en het installeren van een applicatievergrendeling goede manieren zijn om je WhatsApp-privacy te beschermen, laat dit nog steeds de mogelijkheid open dat je nieuwsgierige partner berichten ziet verschijnen op je vergrendelscherm. In dit geval raden we aan om berichtmeldingen voor WhatsApp-gesprekken uit te schakelen.

Hier zijn de stappen om meldingen uit te schakelen:

 1. Open WhatsApp;
 2. Ga naar “Instellingen”;
 3. Selecteer “Meldingen”;
 4. Schakel ‘Lichte’ en ‘Pop-upmeldingen’ uit;
 5. Vink “Geen” aan onder “Geluid”.

Na deze instellingen te hebben toegepast, blijft je telefoon stil wanneer je berichten ontvangt, waardoor de kans kleiner wordt dat je privégesprekken worden ontdekt door nieuwsgierige ogen.

Anoniem chatten met onofficiële versies van WhatsApp

Ten slotte, als geen van de voorgestelde oplossingen volstaat, kan je overwegen om over te stappen op alternatieve versies van WhatsApp die speciale privacyfuncties bieden. Hoewel het gebruik van onofficiële apps altijd risico’s met zich meebrengt, kunnen sommige fanatieke gebruikers doorslaan in hun zoektocht naar anonimiteit.

Voorbeelden van dergelijke apps zijn GBWhatsApp en FMWhatsApp, die een reeks extra functies bieden, waaronder anoniem chatten, verborgen online status en het verbergen van dubbele vinkjes. Houd er echter rekening mee dat deze apps niet worden ondersteund door de officiële WhatsApp-ontwikkelaars en mogelijk risico’s met zich meebrengen voor je privacy en veiligheid.

Door bovenstaande tips en technieken toe te passen, kan je met succes je privégesprekken op WhatsApp afschermen van nieuwsgierige blikken. Zo krijg je meer gemoedsrust en heb je meer controle over je digitale communicatie.

Bordewijk » WhatsApp-tip: Privégesprekken succesvol verbergen voor je partner